fbpx

Jeg har noen epletrær i hagen som akkurat nå bugner med frukt. I Moldova er det mange som livnærer seg på fruktdyrking. At frukten nå kan høstes skaper håp.

 

Endelig høst

Jeg har noen epletrær i hagen som akkurat nå bugner med frukt. Det er spennende og interessant med frukttrær, fordi du følger dem gjennom forskjellige faser i året. Jeg klippet dem i vinter, beundret dem under vårens blomstring, speidet tidlig etter kart og den siste tiden har jeg måttet støttet opp grener som tynges av frukt. Nå har eplene vokst seg store og flotte. De ser rett og slett innbydende ut der de henger. Ventetiden er over. Nå er høsten moden. Håpet, om en dag å få smake av frukten, er blitt virkelighet.

Frukt som varer

Høsten er snart moden i Øst-Europa også. I Moldova er det mange som livnærer seg på fruktdyrking. I de store bratte liene vokser epletrærne. De bugner også forhåpentligvis av frukt. Jeg tror mange gleder seg til å smake av årets høst. Samtidig representerer frukthøsten en mulighet for salg og kan gi livsviktig inntekt. De eplene som ikke selges ferske, blir syltet og hermetisert på glass. Disse kan igjen selges og gir inntekt langt inn i høsten og vinteren. Ventetiden er over i Moldova også. Nå er høsten moden. Virkeligheten, at frukten nå kan høstes, har blitt til håp.

Matteus 9,35-38:

«Jesus vandret nå omkring i alle byene og landsbyene. Han underviste i synagogene deres, forkynte evangeliet om riket og helbredet all sykdom og plage. Og da han så folkemengdene, fikk han inderlig medfølelse med dem, for de var forkomne og hjelpeløse, som sauer uten gjeter. Da sa han til disiplene sine: «Høsten er stor, men arbeiderne få. Be derfor høstens herre sende ut arbeidere for å høste inn grøden hans.»

Så et håp

I Øst-Europa ser vi at mange mennesker søker etter troen på Jesus. Når fattigdom, arbeidsløshet, familieproblemer og alkoholmisbruk er virkeligheten, finner mange håpet i troen. Våre medarbeidere og frivillige har sådd gjennom flere årstider. De har besøkt fattige familier, arrangert kristne møter, fortalt om Jesus på søndagsskoler og mye mer.

Høsten er moden

Våre medarbeidere ser hvordan troen vokser når de sår. De ser blomsten som blir til frukt. De får lov til å være kristne medmennesker som støtter opp og hjelper når virkeligheten blir for tung å bære. Ventetiden er over i Øst-Europa. Høsten er moden. Når mennesker får møte Jesus, ser vi at troen skaper håp i virkeligheten. Hilsen Håkon

Vipps din gave til #630614

Merk betalingen med din adresse

Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen og føre statistikk