fbpx

Maria (13) måtte flykte fra sin voldelige og alkoholiserte far. Nå får hun hjelp av Misjon Uten Grenser.

 

13 år gamle Maria fra Moldova har ingen gode minner fra barndommen. Faren hennes var alkoholiker og drakk mye, veldig mye. I fylla ble han aggressiv og voldelig. Slag, spark og farens utagerende oppførsel dominerte hele Marias oppvekst, og formet henne til et innesluttet og trist barn uten tro på seg selv.

En ny hverdag

Først etter mange år med mishandling og vonde opplevelser, klarte Marias mor å samle nok mot til å ta med seg barna og flykte. Psykisk nedbrutt, sulten og fortvilet gikk hun til kirken i byen og ba om brød og tak over hodet for seg og barna i den vanskelige situasjonen. Det ble starten på ny hverdag for dem.

Fra inneslutta til modig tenåring

- Jeg er så glad for at Gud viser oss kjærlighet hver eneste dag, forteller Maria.

Vi møter henne i kirken etter skoletid. Hver ettermiddag kommer hun og søsknene hennes hit for å ta del i Misjon Uten Grensers etter-skoletid-tilbud. Kirken de søkte hjelp i, åpnet nemlig nye dører for dem. De ble en del av Misjon Uten Grensers hjelpeprogram. Å få materiell hjelp har betydd mye, men hjelp til å takle de vonde opplevelsene fra årene hjemme hos faren, har vært like viktig. Maria, den inneslutta jenta med dårlig selvbilde, har blitt en modig tenåring som ser på seg selv og andre med nye øyne. Hun er flink til å gjøre lekser og elsker å synge i kirken.

- Her får jeg hjelp og oppmuntring til å legge de vonde minnene bak meg og å se framover, sier Maria. Det eneste som plager meg nå er at jeg ikke klarer å tilgi faren min for alt det vonde han har påført oss. Vær så snill å be om at jeg må få fred i hjertet, sukker Maria.

Mange trenger hjelp

Marias historie er dramatisk og sterk, men desverre ikke den eneste i sitt slag. For mange fattige foreldre i Øst-Europa er alkoholen eneste vei bort fra en brutal fattigdom og en vanskelig hverdag. De har kjempet og tapt så mange ganger. Til slutt gir de opp. Arbeidsløshet, en vanskelig økonomisk situasjon, lite mat og dårlige boforhold er noen av problemene de til slutt ikke orker å forholde seg til lenger. Det går utover uskyldige barn som vokser opp i utrygge hjem med mye vold og lite mat.

Misjon Uten Grenser ønsker å gi så mange som mulig den hjelpen Maria får. Gjennom vår fadderordning kan også du være med å hjelpe.

Les mer på: http://www.misjonutengrenser.no/stott-oss/bli-fadder

Hilsen Marte

Vipps din gave til #517796

Merk betalingen med din adresse

Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen og føre statistikk