fbpx

Fattige mennesker i Øst-Europa sulter i julen. Vi kan gjøre noe med det.

 

Kalenderen har bare så vidt bikka midten av oktober, men hos Misjon Uten Grenser har juleforberedelsene vært i gang lenge. For når man skal dele ut 30 000 julepakker må man være ute i god tid.

Hver eneste førjulstid banker Misjon Uten Grenser på døra til tusenvis av fattige mennesker i Øst-Europa. Litt mat til jul, en god samtale og en omsorgsfull klem betyr svært mye for dem som mangler det meste. Gleden og begeistringen de viser sier mer enn tusen ord.

Sergiu (7), Irina (3) og Olga (1) kommer fra en svært fattig familie i Moldova. Da Misjon Uten Grenser besøkte dem i desember i fjor, var det ingenting som minnet om førjulstid og forventning i hjemmet deres. Der handlet det om å ta en dag av gangen. At det var desember gjorde ikke hverdagen noe lettere. Moren så ikke for seg at det skulle bli noe annet enn kokte bønner i julehøytiden.

Når julen nærmer seg kan det virke som vi åpner hjertene våre litt mer enn ellers i året. Det er kanskje ikke så rart for julen handler om kjærlighet. Først og fremst om Guds kjærlighet til oss mennesker, men også om kjærlighet mellom mennesker.

Selv om noen mener at det fint går an å feire jul uten å ofre Jesus en tanke, så tror jeg at den ekstra godheten og omsorgen vi viser hverandre rundt juletider kommer fra Ham. Jesus lærte oss å være medmennesker. Han lærte oss å vise nestekjærlighet. Og han gjør det fortsatt når vi åpner hjertene våre.

For Sergiu, Irina og Olga betydde besøket fra Misjon Uten Grenser at de kunne spise seg gode og mette i julen. Samtidig opplevde de å bli sett. At noen besøkte dem og viste omsorg varmet hjertene deres og ga dem håp. I en dyster og mørk tilværelse fikk den fattige familien oppleve hva julen faktisk betyr.

Har du lyst til å glede fattige mennesker i Øst-Europa med en pakke mat og hyggelig besøk i førjulstiden?

Send sms PAKKE til 2300 og du gir 200 kroner.

Hilsen Marte

Vipps din gave til #517796

Merk betalingen med din adresse

Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen og føre statistikk