fbpx

Veceslav (3) drømmer om å leke med kjelken sin, men har ikke varme nok klær til å være ute i snøen.

 

Han har ikke så mange leker, lille Veceslav fra Moldova, men han har en kjelke. En gammel, litt ødelagt, liten kjelke som han drømmer om å ake på. I full fart nedover bakken, hylende av glede, mens snøen spruter kaldt i ansiktet, smelter og blir til tusenvis av våte perler mot huden.

Har ikke varme klær

Foreløpig må Veceslav nøye seg med å drømme. Den lille gutten kommer fra en svært fattig familie og har ikke varme nok klær til å være ute. En tynn bomullslue, jakke og gummistøvler blir for kaldt i den østeruopeiske vinteren. Foreldrene er engstelige for at han skal fryse og bli syk. Skulle han bli så syke at de må til legen, har de ikke penger til å betale for verken legebesøk eller medisin.

Når drømmer forblir drømmer

I Øst-Europa bor det mange barn med drømmer. Drømmer som aldri går i oppfyllelse fordi familiene deres mangler resursene det krever. Nå går Veceslav glipp av en stor glede, å ake i snøen, men om noen år kan han risikere å gå glipp av en stor mulighet. Muligheten til å gå på skole. Ja, det er faktisk sant. Mange barn i Øst-Europa kommer seg ikke på skolen når det er på det kaldeste, fordi de mangler varme nok klær.

Snart vinter

I følge meteorologene er vinteren på vei. Etter en varm sommer og mild høst må vi belage oss på at gradestokken kommer til å lyse litt mer blått framover. Tusenvis av barn kommer til å juble når den første snøen kommer. Akebakken på skolene fylles opp av glade skolebarn og i barnehagene stabber lubne små rundt i store, tjukke dresser mens de knuger snø i votten, før de forsiktig stikker tunga ut og smaker. Årets første snø bringer glede.

Et sted der ute sitter det en liten gutt eller en liten jente som ikke kan ta del i den gleden det er å leke i snøen, eller den muligheten det gir å gå på skole. DU kan være med å hjelpe slik at drømmer går i oppfyllelse. Bli fadder for et barn i dag. Gi glede i hverdagen og muligheter for framtiden.

http://www.misjonutengrenser.no/stott-oss/bli-fadder

Hilsen Marte

Vipps din gave til #517796

Merk betalingen med din adresse

Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen og føre statistikk