Misjon Uten Grenser ønsker å gi syriske og afghanske flyktninger som oppholder seg i Bulgaria en oppmuntring til jul. Derfor samler vi nå inn til 2000 ekstra God Jul i Øst-pakker.

 

Fra nyhetsåret 2015 er det ett bilde som sitter spikret til hukommelsen min. Det er bildet av en syrisk gutt som blir skylt i land på en strand i Tyrkia.

Bildet ble publisert i riksdekkende medier i høst og vakte sterke reaksjoner. Samtidig  var det med å gi mange et nytt perspektiv på flyktningkrisen. Det brutale bildet av den lille gutten ble et symbol på alle de personlige tragediene som ligger skjult i den store mengden av flyktninger. De er mennesker som deg og meg. Sønner og døtre, brødre og søstre, mødre og fedre med skjebner vi ikke ønsker vår verste fiende. 

Bulgaria er et av landene i Europa som denne høsten har tatt imot flyktninger fra krigsherjede Syria og Afghanistan. Manger av dem oppholder seg der mens de venter på tillatelse til å reise videre. Uten arbeid og inntekt befinner de seg i en svært vanskelig situasjon. Den kalde årstiden vi er inne i nå, gjør det hele ekstra vanskelig.

Bulgaria som er et svært fattig land, har ikke penger til å gi flyktningene alt de trenger. Derfor har Misjon Uten Grenser bidratt med tepper, klær, sko, bleier og vinterklær. Nå ønsker vi også å dele ut julepakker, slik at disse menneskene kan få en oppmuntring i julehøytiden. Vi skal dele ut 2000 ekstra julepakker og håper du har lyst til å bidra.

Vi kaller dem flyktninger, men de er som deg og meg. En sønn, en datter, en bror, en søster, en mor eller en far. Mange har kommet seg trygt i land, men foran dem ligger en usikker og ukjent framtid. 

Har du lyst til å gi dem en oppmuntring til jul? For 250 kroner gir du en eske full av mat og små overraskelser. Send sms med kodeord GAVE til 2300. Det koster så lite, men betyr så mye.

Riktig GOD JUL, til alle dere som leser bloggen!

Hilsen Marte

Gi på SMS, send HJELP til 2300

200 kr blir trukket fra din telefonregning


Vippsnummer #126833

Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen og føre statistikk