fbpx

Jente i fattige omgivelser med en skolesekk i hendene

«Jeg elsker å lære nye ting,» sier Natalia begeistret. Den blide jenta smiler fra øre til øre og kaster et blikk over skuldra for å se på den nye sekken sin enda en gang. 

Det må liksom synke inn litt. At hun har fått sin helt egen skolesekk full av skolesaker og helt garantert skal få gå på skolen. Det er nemlig ingen selvfølge for Natalia.

Hun vokser opp i en fattig landsby i Moldova sammen med tre søsken og bestemor. Det meste som Natalia eier, er godt brukt av alle barna hos naboen, før det blir hennes. Uten hjelpsomme naboer hadde de ikke klart seg. Den lille barnetrygden rekker ikke langt.

Foreldrene til Natalia har reist til utlandet for å finne arbeid. Natalia kan ikke huske sist hun så faren sin, men mamma var innom en gang i vår, sier hun. Den store fattigdommen i landsbyen er åpenbar. Det er ikke rart at over halvparten av innbyggerne har valgt å reise bort, men det blir desto vanskeligere for de som må være igjen. Særlig barna. 

-Dersom vi ikke går på skolen, lærer vi heller ikke noe, sier Natalia veslevoksent. Det er en bra innstilling. Mange barn som vokser opp i fattige familier ser nemlig ikke verdiene i skolegang, fordi foreldrene ikke gjør det. For mange foreldre er det viktigere at barna jobber, enn at de går på skolen. De trenger penger her og nå.

Sannheten derimot, er at skolegang kan være første skrittet på veien ut av fattigdom. Å sende barn på skolen kan bety varige forandring. Derfor ønsker Misjon Uten Grenser å legge til rette for at barn som Natialia skal få gå på skolen.

I Misjon Uten Grensers årlige skolesekkampanje, deler vi ut skolesekker til barn som vokser opp i fattige familier i Øst-Europa. Skolesekkene de får, er full av bøker, blyanter og andre skolesaker, men det viktigste som følger med sekken er håp.

Skolesekken gir dem muligheten til å gå på skolen, og skolegang gir dem håp om en bedre framtid.

 Hilsen Marte

 

Vipps din gave til #630614

Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen og føre statistikk