fbpx

Alt Ramiza og familien eide fant de i andres søppel. Til og med matrester plukket de med seg.

Cirka seks kilometer utenfor byen Mostar i Bosnia finner vi et svært fattig slumområde. Her strever 90 familier med å overleve. Gravide Ramiza, mannen, sønnen, tre svogre og svigerforeldrene hennes er blant dem.

Sterke kontraster

- Vi finner mye av det vi trenger i andres søppel. Alt fra møbler til mat, forteller svigermor, Senija. Huset deres består kun av to rom, er ustelt og preget av dårlig vedlikehold. Senija selv er pent antrukket. Det er viktig for selvtilliten å være velstelt, selv om omgivelsene står i sterk kontrast. - Hygiene er viktig for oss, men vi har ikke innlagt vann og må hente fra felles kraner. Jeg liker ikke å sende guttene skitne på skolen. På vinteren blir det noen iskalde dusjer, forteller hun.

Iskaldt

Selv om det er sommer trekker det godt fra de ødelagte vinduene og temperaturen inn er kjølig. Uten elektrisitet og ved er det umulig å holde varmen. - Vi har en generator som vi setter på noen timer om kvelden, men det er for at barna skal få lys til å gjøre lekser, forteller Senija.

Forlatt

De føler seg forlatt og glemt av samfunnet, men møtet med Misjon Uten Grenser har gitt dem tilbake troen på andre mennesker og på framtiden. Takknemligheten lyser i ansiktene deres. Nå får de mat, møbler, klær og utdanning. Viktigst av alt er likevel omsorgen og oppmerksomheten fra mennesker som bryr seg. De er ikke alene lenger.

Vipps din gave til #517796

Merk betalingen med din adresse

Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen og føre statistikk