fbpx

Salmedin er eldst i en søskenflokk på seks. Han vet at skolegang er viktig for å få en trygg framtid og vil så gjerne gjøre sitt beste for å få gode karakterer. Men det er ikke lett når familien ikke har råd til bøker og skolemateriell.

 

Familien til Salmedin bor i Bosnia-Hercegovina. De flyttet fra området de opprinnelig kom fra og faren hans fikk seg jobb og fast lønn. Den gang hadde de fire barn og de lånte noen penger for å bygge sitt eget hjem. Til å begynne med gikk det greit. Selv om lønnen var lav, så kom den i alle fall når den skulle. Med tiden har forholdene blitt vanskeligere. De har fått to barn til, og lønnen uteblir stadig oftere. Noen ganger kan lønnsutbetalingen være opp til fem måneder forsinket. Da blir det vanskelig å gi barna en trygg og god oppvekst. Når en ikke har råd til ordentlige klær, mat og andre helt nødvendige husholdningsartikler, er det lett å miste motet.

For to år siden kom vi i Misjon Uten Grenser i kontakt med familien til Salmedin. Vi forsto at de virkelig behøvde hjelp, og de ble med i fadderprogrammet vårt. Det har forandret livet til familien. På den tiden hadde de et par geiter, men det ga ikke melk nok til alle. Og det gjorde sterkt inntrykk når Salmedin fortalte at han så gjerne ville gjøre det bra på skolen, men ikke hadde bøker.

I løpet av disse to årene har familien fått en ku for å få nok melk. De har fått frø så de kan dyrke jorda. De har fått mye både nye og brukte klær, sko og noen møbler. Salmedin har selvfølgelig også fått de skolebøkene han trenger. Familien mottar også regelmessig pakker med mat og hygieneartikler Å bli del av fadderordningen, har gitt familien en helt ny start. ”Jeg vet ikke hvordan vi skulle overlevd uten Misjon Uten Grenser,” sier Remzija, moren til Salmedin. Men selv om de materielle behovene blir dekket, så er ikke problemene over. Opplevelsen av å ikke strekke til, all bekymring for fremtiden og følelsen av å være mindre verd enn andre, følger tett på fattigdommen. Vi i Misjon Uten Grenser jobber for å møte slike problemer også. Gjennom ulike aktiviteter, veiledning og samtaler ønsker vi å ta vare på hele mennesket.

En av disse aktivitetene er sommerleirene. Salmedin fikk være med på sommerleir i fjor, og opplevde en helt ny side av livet. Her fikk han være med på aktiviteter han bare hadde drømt om, han fikk nye venner og ikke minst så ble han kjent med en Gud som har omsorg for ham. Det eneste som var feil med leiren, var at den tok slutt. ”Jeg skulle ønske leiren aldri sluttet,” gråt Salmedin da han ble hentet. Men heldigvis sluttet det ikke der. Misjon Uten Grensers koordinator ordnet det slik at Salmedin begynte på søndagskole i den lokale menigheten. Han har også vært på etterleirtreff og møtt vennene han fikk på leiren.

Både Salmedin og noen av søsknene har også deltatt på andre barnesamlinger som vi i Misjon Uten Grenser arrangerer. Det de får høre der, lærer dem at de betyr noe og at de er elsket og det tenner håp for fremtiden.

Vi vet fortsatt ikke hvordan det vil gå for denne familien. Men vi vet at de har fått det bedre og at de kjenner seg sett og verdsatt. De er også åpne for budskapet om Jesus og den forandringen det kan gi. Vi fortsetter å støtte denne familien og følge dem på vei mot å kunne forsørge seg selv.

Vipps din gave til #630614

Merk betalingen med din adresse

Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen og føre statistikk