fbpx

En eske med frø reddet rumenske Nadia og familien fra å sulte. Å dyrke fram sin egen grønnsakshage ga dem også selvtillit og tro på en bedre framtid.

 

Både Nadia og mannen Claudiu er arbeidsledige. Sammen med sine fem barn bor de hos en gammel dame på landsbygda i Romania. De har ikke råd til å eie sitt eget hjem, og har egentlig hatt mer enn nok med å klare å skaffe mat til alle.

Låner jord
Misjon Uten Grenser så at den fattige familien kunne ha god nytte av å dyrke sine egne grønnsaker og ville gjerne hjelpe dem i gang med det. Ettersom de ikke eide jord var det i utgangspunktet vanskelig å få til, men heldigvis tilbød eieren dem å dyrke på hennes eiendom.

Lønn for hardt arbeid
To esker med frø og noen settepoteter ble i løpet av i fjor sommer til en stor grønnsaksavling. Det kostet hardt arbeid, men belønningen var friske grønnsaker som de ellers bare kunne drømme om å kjøpe på markedet i byen. Nadia har aldri hatt råd til å handle stort og lagre til bruk gjennom vinteren. Med egne grønnsaker kunne de gjøre det også.

Håp om en bedre framtid
Også denne våren ønsker Misjon Uten Grenser å dele ut esker med frø til fattige familier slik at de kan dyrke sin egen mat. For mennesker som har mistet troen på seg selv og på livet, gir det selvtillit å få til noe på egenhånd. Disse frøene er muligheten mange har ventet på. Å dyrke fram sin egen grønnsakshage kan være første skritt på veien ut av fattigdom.

Vipps din gave til #517796

Merk betalingen med din adresse

Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen og føre statistikk