fbpx

12 år gamle Daria fikk reise til Chisinau med Misjon Uten Grensers drømmebuss.
- Jeg kommer aldri til å glemme denne dagen, strålte en begeistret jente.

 

For fattige barn fra landsbygda i Moldova som aldri har vært noe annet sted enn hjemme, er det veldig stort å få reise til hovedstaden og oppleve noe helt unikt. Misjon Uten Grensers "drømmebuss" gir dem sjansen til dette.

På tur for første gang

- Jeg hadde aldri vært noe sted og var veldig nysgjerrig på alt, forteller en ivrig Daria etter sin busstur til Chisinau. Med kriblende mager og stjerner i øynene suste hun og de andre barna av gårde i drømmebussen. Bare kjøreturen på motorveien var en opplevelse i seg selv.

En fantastisk dag

Daria som var litt redd for å gå seg bort i en så stor by som Chisinau, glemte alle bekymringer i det de kom fram.

- Alt var helt fantastisk og ingen av oss ville hjem, forteller hun. I byen besøkte de dyreparken, nasjonalmuseet, lekte i fritidsparken og ikke minst spiste de pizza og is på restaurant.

Til glede og nytte

Tur med drømmebussen er et tilbud til barnehjemsbarn og barn fra fattige familier i Moldova. Bussen tar med barna på ulike utflukter. Dette er barn som aldri ellers ville fått sjansen til å oppleve noe lignende, fordi foreldrene ikke har penger til det. I tillegg til at det er gøy, er det lærerikt å oppleve hjemlandet fra en litt annen side enn den de kjenner fra før. Barna får god trening i ulike sosiale settinger og lærer mye om landets historie. Alt ned til den minste detalj vekker begeistring.

- Jeg er kjempeheldig som fikk være med på en slik tur, konkluderer en fornøyd Daria.

Vipps din gave til #517796

Merk betalingen med din adresse

Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen og føre statistikk