fbpx

10 år gamle Artiom fra Moldova er foreldreløs og bor på barnehjem. En fadder forandret livet til den blinde gutten.

– Jeg er kjempeglad for å ha fått en fadder som er glad i meg, forteller han.

 

Artiom bor på et spesielt barnehjem for blinde og svaksynte. Foreldrene forlot ham like etter fødselen, og har aldri hatt kontakt med sønnen.

- Jeg tenker ofte på hvorfor de reiste fra meg, sier Artiom om foreldrene. Tiåringen har mange tanker svevende rundt i hodet. Ikke alle er like gode.

- Noen ganger tenker jeg at jeg må være verre enn andre barn, siden de ikke ville ha meg, fortsetter han med trist stemme.

Bestemoren tok seg av ham en periode, men måtte etter hvert gi fra seg ansvaret. Da var Artiom fem år gammel, og han ble plassert på barnehjem. For den ensomme og triste gutten begynte en vanskelig hverdag i nytt hjem sammen med fremmede mennesker.

En fadder ble redningen. Han smiler når han prater om henne.

- Jeg er kjempeglad for å ha fått en fadder. Hun tenker på meg og bryr seg om meg. Det er godt å vite at noen er glad i meg også, sier han stille.

Å få sin egen fadder forandret Artioms hverdag, og ga ham noe å glede seg over.

- Å få gaver og kort i posten er gøy, og jeg har likt alt jeg har fått. Spesielt lekene og godteriet da. Fordi jeg fikk skolesaker har jeg det jeg trenger på skolen også, forteller den pratsomme gutten.

At noen bryr seg om ham, har gjort det letter for Artiom å bry seg om andre. Får han godteri i posten deler han med de andre barna på barnehjemmet.

- Min fadder er den beste vennen jeg har, avslutter Artiom og smiler.

 

Vipps din gave til #517796

Merk betalingen med din adresse

Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen og føre statistikk