fbpx

Når din egen mor forsøker å gi deg bort som nyfødt og hjemmet du vokser opp i fungerer som festlokale for alkoholiserte voksne, blir barndommen en vond tid. Men heldigvis finnes det håp!

 

Anastasiya kom til verden som et uønsket barn. Som nyfødt ble hun forlatt av sin mor. Hun ble lagt på dørterskelen til noen naboer i landsbyen deres i Ukraina, men de visste hvem hun var og ga henne tilbake til moren. Moren er fattig, og søker trøst i alkohol og ulike menn. Det er ikke et godt hjem å vokse opp i for Anastasiya (8) og søsteren Nina (14). Jentene kan huske en tid hvor ting var bedre enn nå. Da bodde moren sammen med Ninas far. Han sluttet å drikke på grunn av helsa, og begynte å ta ansvar. Han fikset ting i huset og gjorde sitt beste for familien, men moren lot seg ikke imponere. Hun fortsatte å invitere festekompiser til hjemmet deres, og krevde at mannens lille trygd skulle dekke alle hennes behov. Det endte tragisk. For tre år siden døde Ninas far etter et basketak med en av morens fulle venner.

Nå bor moren sammen med en annen mann som også drikker mye, og jentene vil helst ikke være så mye hjemme. Da er det godt å komme til Misjon Uten Grensers suppekjøkken. Her får jentene både mat, klær og omsorg fra trygge voksne som bryr seg om dem. De får leke og ha det gøy med venner, de kan delta på sykurs og matlagingskurs, også er de med på bibeltimer. Begge jentene har blitt kjent med Jesus, og vet at han er glad i dem.

Nina forteller at hun er så glad for at hun får komme til Misjon Uten Grensers suppekjøkken. «Sist vinter var veldig kald. Jeg tror ikke vi hadde klart oss uten de varme klærne vi fikk her og den gode maten vi får», sier hun, «Hadde det ikke vært for suppekjøkkenet, ville jeg aldri ha visst hvem Jesus er. Nå kan jeg gå i kirken, og jeg har til og med fortalt mamma om Gud. Hun har faktisk sagt at hun vil bli kristen. Helt sant! Vi tror at Gud kommer til å hjelpe henne bort fra alkoholen», forteller hun forventningsfullt.

Anastasiya bryter inn: «Jeg elsker å komme hit. Vi har det så gøy her. Leker masse forskjellig og så er det bursdagsselskap hver måned for alle som har hatt bursdag. Maten her er kjempegod, særlig pannekaker. Men det beste er å høre bibelhistorier. Nå vet jeg at Gud er god og at han elsker barn og hjelper dem når de trenger det. Jeg vet at han hører når jeg ber».

Misjon Uten Grensers suppekjøkken kan aldri gi barn det samme som en trygg og kjærlig familie. Men det er et godt sted å komme for barn fra familier som ikke klarer å ta vare på dem. Her får de trøst og omsorg, de får mat og klær og de får oppleve at Gud gir kjærlighet og håp for fremtiden.

Gi trøst og hjelp til barn som har det vondt. Støtt Misjon Uten Grensers suppekjøkken her!

Vipps din gave til #517796

Merk betalingen med din adresse

Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen og føre statistikk