fbpx

Misjon Uten Grenser bygger ut sitt LoveMercy-senter i Moldova. Flere mennesker i det fattige landet trenger vår hjelp.

 

Bare en liten flytur unna vårt eget rike land lever mennesker i bunnløs fattigdom. I lille Moldova bor store familier i falleferdige skur som vi her i Norge knapt nok ville brukt som redskapsboder. De fleste må klare seg uten både innlagt strøm og vann. Det verste er likevel at de ikke kan spise seg mette.

1 million moldovere har forlatt hjemlandet på grunn av den økonomisk vanskelige situasjonen landet er i. Fortvilelse og desperasjon tvinger mødre til å forlate barna sine for å søke arbeid i utlandet. Drømmen om et bedre liv for familien er drivkraften, men det er ikke alltid det som blir resultatet. Barna som blir igjen hjemme, på barnehjem eller hos slektninger, lider mest. Mammas gode fang og milde stemme kan ikke kjøpes for penger.

I byen Straseni, som ligger utenfor hovedstaden Chisinau, er det hele 70 % arbeidsledighet. De siste årene har det vært en økning i antall barn og familier som trenger hjelp i dette området. Flere og flere blir hjemløse og må sove ute. Til og med et falleferdig skur blir for dyrt å leie. For å møte problemene har Misjon Uten Grenser valgt å utvide sitt arbeid blant de fattige der.

I samarbeid med lokale menigheter driver vi et LoveMercy-senter. LoveMercy står for ElskBarmhjertighet. Ved å vise nestekjærlighet kan vi forandre menneskers liv. Barn og familier kan komme og få materiell hjelp og noen å snakke med i en vanskelig hverdag. Nå bygger vi ut senteret slik at vi kan hjelpe flere. Senteret er åpent hver eneste dag og barna kan komme for å delta på sosiale aktiviteter og barnemøter. Her får de mat, klær og sko når de trenger det, noen å snakke med, et fast holdepunkt i hverdagen som ikke forsvinner.

Vil du være med å støtte vårt arbeid i Moldova? Lik oss på facebook, del oss med dine venner og bli fadder for et av barna på senteret.

Hilsen Marte

Vipps din gave til #630614

Merk betalingen med din adresse

Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen og føre statistikk