fbpx

«Hvorfor satser dere egentlig så mye på sommerleir?» Spørsmålet kom litt brått på meg, men det var ikke vanskelig å svare.

 

«Mamma, husker du den gangen vi var på den lekeplassen, og så hadde vi med oss niste som vi spiste, og så hadde vi sjokolade og vann på flaske?»

Minstejenta står foran meg med så tindrende og forhåpningsfulle øyne som bare en fireåring kan ha.

«Ja, det husker jeg, svarer jeg,» mens Silje begynner å hoppe opp og ned:

«Kan vi gjøre det igjen, mamma?»

Gode minner er som verdifulle skatter i hjertene våre. Skatter som vi bærer med oss hele livet og som vi kan ta fram når vi måtte ønske det. Min fireåring har allerede lagret noen gode minner i sitt hjerte. Selv blir jeg blir skikkelig glad av å tenke tilbake på alle sommerferiene hos min farmor eller kveldsmat rundt kjøkkenbordet til mormor og morfar. På mange måter er det litt vemodig også, men mest fint og godt. For hvordan hadde det vært om jeg bare hadde vonde barndomsminner?

I Øst-Europa bor det barn som aldri har dratt på lekeplassen med niste og sjokolade. Som aldri har reist på ferie til farmor eller til mormor for å spise kveldsmat, eller hvilket som helst annet sted. Mange må faktisk legge seg sultne fordi familien har så lite penger at det knapt rekker til mat. Hverdagen er dyster og vanskelig. Feriene må de bruke til å jobbe eller kanskje til og med tigge til livets opphold. Små barn må ta mye og alt for stort ansvar. Håpet om en bedre framtid drukner i havet av problemer de må overvinne hver eneste dag.

Det er derfor Misjon Uten Grenser satser på sommerleir. På sommerleir får barn være barn. Alvorlige små ansikter lyser opp i løpet av en slik uke. Mange får et helt nytt perspektiv på livet og et streif av håp treffer hjertene deres. Vi ønsker å gi barna en uforglemmelig sommer. En sommer fylt med lek, latter, sang, omsorg, gode venner, mette mager og ikke minst å fortelle dem om Jesus og alt det gode han ønsker for dem.

I sommer skal nok en gang over 3000 fattige barn få oppleve lykkelige dager på leir. De skal få springe barbeint i mykt gress, spise god mat, sitte rundt et sprakende bål i den svale kveldslufta og kjenne at livet også kan vær fint. Det er gode minner det å ta med seg tilbake til hverdagen. Minnene fra en helt spesiell sommer; sommeren på leir.

Hilsen Marte

Vipps din gave til #517796

Merk betalingen med din adresse

Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen og føre statistikk