fbpx

 

Testamentariske gaver til ideelle organisasjoner og formål blir stadig mer aktuelle etter som vi blir med velstående og lever lenger enn tidligere generasjoner. Stadig flere velger å skrive et testamente som begunstiger en god sak. 

Misjon Uten Grenser mottar hvert år flere testamentariske gaver. Vi er ydmyke og takknemlige overfor dem som valgte å gi deler av sin livsarv til misjonens arbeid. 

Om du ønsker det, kan du i ditt testamente øremerke deler av arven din til Misjon Uten Grensers arbeid. En testamentarisk gave er en gave til fremtiden - til arbeidet for å gi fattige mennesker i Øst-Europa framtid og håp.

 

Alle kan skrive testamente

Reglene som gjelder for arv og testamente er ikke vanskelige, men vi anbefaler likevel å ta kontakt med en advokat dersom du ønsker å få satt opp et testament. 

 

Krav til gyldig testamente:

    * Testamentet skal være skriftlig
    * Det må komme tydelig frem at dokumentet er et testament
    * Det må komme klart frem hvem som arver og hva den enkelte arver
    * Du må undertegne testamentet sammen med to vitner til stede
    * Testamentet bør dateres
    * Vitner må underskrive på at du undertegner testamentet av fri vilje og at du var ved full sans og samling
    * Vitner må være 18 år og myndige
    * Vitner, vitners ektefelle, barn, foreldre, eller noen vitnet er i tjeneste hos, kan ikke være tilgodesett i testamentet

Det gode testament 

Misjon uten grenser samarbeider med 39 andre organisasjoner om initiativet detgodetestament.no. På denne side finner du gode tips til hvordan du kan opprette et testament. 

 

 

Ønsker du mer informasjon, ta gjerne kontakt med oss:

Telefon: 35 56 91 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


 

 

Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen og føre statistikk