Kvalitetsstandarder

Hos Mission Without Borders International streber vi etter å arbeide etter høyest mulig standard, med integritet og åpenhet.

Hos Mission Without Borders International streber vi etter å arbeide etter høyest mulig standard, med integritet og åpenhet. Vi tror på en Kristus-lignende tilnærming i måten vi behandler mennesker på – både i arbeidet vårt i Øst-Europa og i landene der vi driver innsamling. Hver enkelt person vi jobber med – enten det er ansatte, frivillige, mottakere eller givere – er dyrebar og skapt i Guds bilde, og vi verdsetter og respekterer det.

Vi forplikter oss til relevante eksterne kvalitetsstandarder og følger nasjonale lover som beskytter enkeltpersoner. Der vi ikke strekker til, har vi tydelige rutiner for ansatte og frivillige til å melde bekymringer, og for at disse blir tatt på alvor og fulgt opp.

Våre kvalitetsstandarder er forankret i våre kjerneverdier. Vi søker å lære og leve slik Jesus gjorde – i hvem vi er, hva vi sier og gjør, og hvordan vi gjør det.

De vi tjener

Vi ønsker å hjelpe de mest sårbare, uavhengig av religion, etnisitet, funksjonsevne, alder, kjønn, legning eller nasjonalitet. Vi retter innsatsen vår basert på behov, og samarbeider tett med lokale kirker og lokalsamfunn for å identifisere familier og barn som trenger støtte.

Selv om vi ofte jobber gjennom etablerte partnerskap, anerkjenner vi også at Gud noen ganger leder oss til mennesker på andre måter – slik at vi kan støtte og hjelpe dem.

Styrking (Empowerment)

Vi ønsker å styrke dem vi arbeider med, slik at de forstår og kan påvirke sin egen situasjon. I stedet for å forsterke avhengighet – noe mange av våre mottakere har vokst opp med – bekrefter vi de gaver Gud har gitt dem, og hjelper dem på veien mot selvstendighet.

Der vi samarbeider med lokale kirker, oppmuntrer vi til den samme følelsen av ansvar og selvstendighet.

Faglig kvalitet

Vi er forpliktet til høy faglig kvalitet i alt vi gjør – både i vårt eget arbeid og i samarbeid med partnere. Dette innebærer å møte nasjonale og internasjonale standarder, samtidig som vi tar hensyn til lokale prioriteringer og behov.

Vi har et kontinuerlig fokus på læring og forbedring, og identifiserer og deler erfaringer som viser seg å ha god effekt – slik at dette kan tas i bruk flere steder.

Beskyttelse

Vi arbeider for å gjenopprette relasjoner og bygge trygge, inkluderende og stabile lokalsamfunn. Vi setter beskyttelse høyt – særlig for de mest marginaliserte og sårbare voksne og barn – og søker å verne dem mot fysisk, sosial og psykisk skade.

Våre retningslinjer for beskyttelse av barn og sårbare gjelder i alle landene vi jobber i, og vi følger nøye med på hvordan denne etterleves for å sikre trygghet for alle vi samarbeider med.

Ansvarlighet

Vi forplikter oss til å bygge vårt arbeid på god kommunikasjon, involvering og tilbakemeldinger fra dem vi tjener – enten det er givere, partnere eller enkeltpersoner i Øst-Europa.

Våre økonomiske rutiner og retningslinjer blir jevnlig gjennomgått av nasjonale styrer, og hvert land revideres årlig av uavhengig revisor.

Å verdsette støtte

Vi setter stor pris på alle som velger å støtte oss – enten det er økonomisk, i bønn eller med sin tid. Vi selger aldri og deler ikke videre personlig informasjon som givere gir oss.

Vi følger gjeldende personvernlovgivning (som GDPR), og gir alltid våre støttespillere mulighet til å bestemme hvordan de ønsker å bli kontaktet. Samtidig oppfyller vi våre juridiske forpliktelser knyttet til pengegaver.